Священики звернулись до Нацкомісії з моралі через плакати з оголеною жінкою. Фото

— 18 грудня 2012, 16:27

Мова йде про рекламу семінару "Початок світу", запланований на 21 грудня в музеї Івана Гончара, розташованому поблизу Лаври.

"Судячи із зображення на афіші (оголена дівчина, імітуюча розп’яття) і заяв про те, що мова на семінарі піде про дохристиянські вірування і обряди, а також про давні погляди на історію походження світу – семінар спрямований на зруйнування традиційної моралі, а також на провокування конфлікту на релігійній основі", - вважають в УПЦ (МП).

У зв'язку з цим з благословення глави УПЦ (МП) митрополита Володимира (Сабодана) голові Нацкомісії з питань захисту суспільної моралі Василю Костицькому "було надіслано листа з проханням вжити всіх передбачених законодавством України вичерпних правових заходів по виправленню даної ситуації та по недопущенню подібних проявів кощунства у майбутньому", - зазначається у повідомленні УПЦ (МП).

Як відомо, біля Києво-Печерської Лаври недавно з'явилися невеликі рекламні плакати з анонсом семінару "Початок світу" і зображенням розіпнутої на хресті оголеної дівчини.

У музеї Івана Гончара "Інтерфаксу" підтвердили інформацію, що семінар під назвою "Початок світу по-українськи" буде проведений 21 грудня. За словами співробітниці музею, мова піде про дохристиянські вірування і обряди, про давні погляди на історію походження світу.

Реклама семінару викликала обурення в середовищі православних віруючих Києва, які в соцмережах виступили із закликами не допустити проведення подібних семінарів, особливо неподалік Києво-Печерської Лаври.

Фото orthodoxy.org.ua

Реклама:

Головне сьогодні