Сир Рокфор знижує ризик серцево-судинних захворювань - вчені
Лікарі давно намагалися розгадати "французький парадокс": тобто пояснити, чому французи, вживаючи жирну та солону їжу практично не хворіють на серцево-судинні захворювання та взагалі відрізняються гарним здоров'ям, повідомляє Тelegraph.co.uk.
Британські дослідники з Кембриджського університету схильні вважати, що головну роль у зміцненні здоров'я французької нації відіграє Рокфор - сир з благородною блакитною цвіллю.
Автори дослідження опублікували результати вивчення корисних властивостей Рокфору у відомому журналі Medical Hypotheses.
Експерти стверджують, що речовини, на які багатий Рокфор, пригнічують окисні процеси в організмі, благотворно впливають на слизову оболонку шлунка та інші органи, знижують кислотність та перешкоджають запальним процесам.
Як вважають вчені, дослідження у визначенні корисних властивостей сиру з пліснявою допоможуть на їх основі створювати нові ефективні лікарські препарати проти багатьох захворювань серцево-судинної системи.