Instagram не продаватиме фото користувачів

— 20 грудня 2012, 10:35

Керівництво сервісу заявило, що користувачі неправильно інтерпретували нові правила, посилаючись на мову, якою був написаний документ, пише Бі-бі-сі.

Ряд користувачів Instagram розкритикували нові правила роботи з ресурсом."Буде чітко зрозуміло: ми не маємо наміру продавати ваші фотографії", - йдеться в заяві Instagram.

Виконавчий директор Instagram Кевін Сістром у своєму блозі написав: "Це наша помилка, що мова правил збиває з пантелику".

Нові обов'язкові для користувачів правила використання ресурсу набирають чинності 16 січня 2013 року.

Найбільш негативну реакцію у користувачів викликав наступний текст нових правил: "Тим самим ви надаєте Instagram неексклюзивну, вільну від оплати і авторських відрахувань, яка допускає передачу, що передається в порядку субліцензування глобальну ліцензію на використання контенту, який ви розміщуєте на цьому сервісі або за допомогою цього сервісу".

У нових правилах також йшлося, що "підприємства чи інші юридичні особи можуть сплатити юзеру за право використання імені користувача, фотографій", при цьому повідомлялося, що користувачам за це платити не будуть.

Пізніше представник американської правозахисної організації "Фонд електронних рубежів", яка займається захистом цивільних прав користувачів, сказав, що, "швидше за все, ми стали свідками гри слів".

"Схоже, що Instagram дійсно хотів отримати додаткові права", - сказав представник організації Паркер Хіггінс.

"Складно оцінити, якої шкоди це могло завдати компанії на такій ранній стадії, однак будь-яка соціальна мережа ризикує втратити довіру своїх користувачів. А соціальні мережі залежать від користувачів, які хочуть ділитися своєю інформацією", - додав він.

У квітні 2012 року Instagram був придбаний компанією Facebook. Точна ціна покупки склала 300 млн. доларів готівкою і 23 млн. акцій компанії. Число користувачів Instagram перевищує 100 млн.

Реклама:

Головне сьогодні