Небезпечні інтернет-забавки: діти граються в наркоманів та нюхають спеції

— 20 грудня 2012, 13:46

Двоє малюків задихнулися на смерть, вдихнувши зефірину-маршмеллоу. Намагаючись повторити те, що вони бачили в інтернеті чи по телевізору, діти експериментують зі, здавалося б, цілком безпечними речовинами, які є в кожному домі.

Про це пише The Daily Mail.

Нова небезпечна гра, яка шириться інтернетом, зветься "Випробування корицею". Відчайдухам пропонують без води ковтнути столову ложку кориці.

Від цього в горлі дитини виникає відчуття печіння та навіть ядухи, вона може і вдавитися, пояснює доктор Крістіна Ханч із Університетсього госпіталя Лайола, що в Чикаго.

Протягом 2011-го року до медичних закладів, котрі займаються лікуванням отруєнь, надійшов 51 сигнал щодо дитини, котра вживала корицю. Лише за перші три місяці 2012-то таких випадків у США було зареєстровано вже 139.

Зі слів Ханч, дуже небезпечним є те, що такі розваги підлітків копіюють менші діти, і це може призводити до фатальних наслідків.

"Вони мають вільний доступ до інгредієнтів на кшталт кориці та маршмеллоу і гадають, що це круто – зробити те саме, що роблять старші товариші", - говорить вона.

Намагаючись досягти наркотичного кайфу, діти експериментують із такими речовинами як гель для миття рук, фарба з фломастерів, клей тощо. Мускатний горіх вони намагаються вдихати, курити та їсти в великих кількостях.

"Те, що знається лише дурними іграми, може мати фатальні наслідки, і канікули – це найнебезпечніший час, коли це може статися", - застерігає лікар.

Вільні від шкільних занять діти проводять більше часу в інтернеті та частіше граються разом. Ханч закликає батьків пильнувати малечу, щоби не сталося біди.

Реклама:

Головне сьогодні