Люди знімають на зиму унітази, бо замерзає каналізація

— 21 грудня 2012, 11:13

Ці два будинки мають багато покинутих квартир, але є й ще люди, які не залишили помешкання, пише Радіо Свобода.

Однак влада вже який рік поспіль не зважає на відсутність опалення. У четвер вранці у них вкотре виключилася електроенергія через холод та замерзли стояки холодної води.

Алла Очеретна розповідає, що у її помешканні температура коливається у межах до десяти градусів за Цельсієм. Обігрівається жінка електричним каміном, а спить у куртці, верхньому одязі та взутті. Як живуть родини з дітьми, вона взагалі не розуміє. У цій дев’ятиповерхівці дуже багато кинутих квартир.

Інша мешканка цього ж будинку по вулиці Щербакова Людмила Тучкова розповіла: "Опалення немає вже років 10. Замерзає каналізація, води часто не буває. От зараз не було 3-4 дні. Зараз нам підігріли – зробили воду, розморозили. Умови дуже погані, хоч і платимо за квартиру. Наші будинки – треба щось з ними робити, навести лад. Обіцяли, обіцяли, а зараз прийшла зима, починають труби замотувати. При такому морозі, звісно. Невже не можна було зробити в листопаді? Щоб було тепло".

Деякі мешканці на зиму знімають унітази у помешканні, бо каналізація все одно замерзає. Батьки віддають дітей на зиму до родичів. За їхніми словами, всі відходи життєдіяльності мешканці зливають в яму у дворі. А бомжі, які заселили кинуті квартири, виливають відходи прямо з вікон у двір.

Однак ані обласна влада, ані міська проблеми не визнають до кінця.

Заступник начальника головного управління ЖКГ Лариса Гусєва зазначила: "Двадцять відсотків квартир – ніхто не мешкає, демонтовано опалення. Тому, коли прихопить мороз сильний на вулиці труби, але там поновлено водопостачання, і опалення в тих квартирах, де люди мешкають, воно є. І вода тепер є від сьогодні".

Лариса Гусєва додала, що подібні випадки дуже поодинокі, і це вважається надзвичайною ситуацією. Тому кілька управлінь облдержадміністрації, зазвичай, єднають зусилля, щоб вирішити проблему.

У Макіївській міськраді також підтвердили, що опалення в непокинутих квартирах є. Проте мешканці продовжують мерзнути.
Це не поодинокий випадок, і нещодавно у будинку в Горлівці Донецької області також зникло опалення. Утім, після візиту журналістів проблему вирішили.

Реклама:

Головне сьогодні