В Шотландії зварили ялинкове пиво

— 24 грудня 2012, 14:25

Як пише Lenta.ru із посиланням на The Scotsman, напій почали виготовляти ще навесні, проте випущений він був напередодні католицького Різдва, що відзначається в ніч з 24-го на 25 грудня.

За словами керівника компанії-виробника ялинового пива, напій був зварений на основі рецепту пива вікінгів. "Ми знаємо, що вони додавали в своє пиво ялинку і сосну, адже вони багаті на вітаміни B і C, які допомагали вікінгам не захворіти на цингу під час плавань", - розповів Скотт Вільямс.

При приготуванні елю ялинковий екстракт додавали до хмелю та солоду, після чого відправляли на бродіння. Всього було випущено 800 пляшок різдвяного пива. На сьогодні всі вони розкуплені, незважаючи на досить високу для пива ціну - 13 фунтів (близько 16 євро) за пляшку.

У 2013 році компанія, що базується в місті Аллоа в центральній частині Шотландії, має намір випустити десять тисяч пляшок ялинового елю.

Ель - вид пива, який виробляють способом верхового бродіння при високій температурі - від 15 до 24 градусів за Цельсієм. Для приготування елю зазвичай використовується ячмінний солод.

Реклама:

Головне сьогодні