У Свазіленді можуть заарештувати за міні-спідницю

— 25 грудня 2012, 09:43

Про це повідомила прес-секретар поліції Уенді Хлета, яку цитує Бі-бі-сі.

Вона заявила, що поліція буде керуватися законом 1889 року, що забороняє "аморальний стиль" в одязі. За її словами, надягаючи міні-спідниці, мешканки цього вельми консервативного королівства "спрощують життя гвалтівників".

У листопаді поліція припинила марш жінок в міні-спідницях, які протестували проти сексуального насильства в другому за величиною місті країни Манзіні.

Однак старовинний закон не поширюється на традиційні костюми, які носять під час церемоній - таких, наприклад, як щорічний танець очерету, під час якого імператор може обрати собі нову дружину.

У 2000 році в рамках програми боротьби зі СНІДом уряд ввів закон, який зобов'язує школярок старших 10 років носити спідниці нижче коліна. У Свазіленді, населення якого становить близько 1,2 млн осіб, один з найвищих у світі показників за кількістю хворих на ВІЛ/СНІД.

ВІДЕО ДНЯ

Прес-секретар поліції уточнила, що закон 1889 року останнім часом не застосовувався, але поліція хоче нагадати мешканкам країни про його існування в світлі недавніх скарг, що надійшли від чоловіків міста Манзіні з приводу жінок в міні-спідницях.

Будь-яка жінка, заарештована і визнана винною в порушенні закону 1889 року, може бути оштрафована на суму до 10 доларів або провести шість місяців у в`язниці, у разі якщо штраф виплачений не буде.

Жінки, що одягають відвертий одяг, привертають до себе непотрібну увагу, сказала прес-секретар.

"Я читала в соціальних мережах, що чоловіки і навіть деякі жінки можуть іноді "роздягати людей очима ". Це зробити набагато легше, якщо одяг занадто прилягає до тіла або занадто відвертий", - сказала вона.

Свазіленд є патріархальною країною, очолює яку король Мсваті III.

Реклама:

Головне сьогодні