Twitter заблокував аккаунти, що містили непристойні дитячі фото

— 25 грудня 2012, 12:15

Відразу кілька груп хакерів заявили, що саме вони виявили ці акаунти, повідомляє Національне товариство із запобігання жорстокому поводженню з дітьми (NSPCC), яке цитує Бі-бі-сі.

Повідомлення про підозрілі твіти надійшли в поліцейські управління Манчестера і Йоркшира.

NSPCC закликає "пильнувати" і негайно повідомляти про будь-яких прояви підозрілої діяльності.

Британський центр із захисту дітей і запобігання дитячій експлуатації (Ceop), що займається викоріненням сексуальної експлуатації дітей, повідомив про те, що в центр надійшло 25-30 повідомлень про підозрілі мікроблоги.

Прес-секретар Ceop повідомив, що Twitter відключив облікові записи і погодився передати інформацію про подію в американський Національний центр із проблем зникнення та експлуатації дітей (NCMEC), як того вимагають закони США по відношенню до американських компаній.

Неясно, чи були фотографії завантажені в мережу на території Великобританії чи якоїсь іншої країни.

У повідомленні NSPCC йдеться, що облікові записи стали доступні для перегляду в понеділок вранці.

Професор факультету інформаційних технологій Алан Вудвард з університету графства Саррей вважає, що ті, хто зберігає заборонені фотографії, все частіше використовують для цього соціальні мережі, а не свої комп'ютери.

"Якщо вони використовують для зберігання фотографій інтернет, то потім можна сказати, що фото належать не їм. Доказ злочину тоді не настільки очевидний", - сказав він.

Коментарів від Twitter поки не надходило.

Реклама:

Головне сьогодні