Померла легендарна соул-діва

— 28 грудня 2012, 12:23

Виконавиця прославилася в середині 1960-х своїм хітом Rescue Me. Причиною смерті жінки стали ускладнення, викликані нещодавнім серцевим нападом, повідомляють Вести.ru.

Cоул-діва померла ще 26 грудня, однак близькі Фонтелли Басс не хотіли приваблювати до трагедії зайвої уваги, вирішивши почекати з оприлюдненням цієї інформації.

Крім композиції Rescue Me номінантка на премію "Греммі" 1966 року була відома своїми піснями Don't Mess Up A Good Thing і You'll Miss Me When I'm Gone.

Співачка була одружена із джазовим виконавцем і композитором Лестером Боуї, який заснував групу Art Ensemble of Chicago.У 1970-і роки виконавиця співпрацювала з ансамблем чоловіка.

Кар'єра Фонтелли Басс почалася десятиліттям раніше, коли вона почала виступати під акомпанемент блюзового гітариста і співака Літла Мілтона, чиї платівки випускалися на легендарному чиказькому лейблі Chess.

Фонтелла Басс народилася 3 липня 1940 року. Музика з дитинства звучала в будинку родини Басс, це багато в чому визначило подальшу долю дівчинки. У віці шести років вона почала співати в церковному хорі, а кілька років по тому зацікавилася жанром "соул".

Головний хіт Фонтелли Басс Rescue Me згодом переспівували такі поп-зірки як Шер і Брайан Феррі.

Реклама:

Головне сьогодні