У британській службі порятунку зібрали "колекцію" смішних викликів

— 29 грудня 2012, 10:58

Проблема в тім, що люди часто не знають, як іще зателефонувати до поліції, крім як набрати цей швидкий номер "999", говорить старший поліцейський офіцер Пол Брід.

Про це пише The Daily Mail.

У 2012-му році службу порятунку сповіщали про те, що хтось покидав у неналежному місці бляшанки, що телефонна лінія пошкоджена тощо. Одна жіночка зателефонувала, щоби поскаржитися, що з ресторану їй привезли не те замовлення та відмовилися його замінити.

Розгніваний тато 14-річного школяра подзвонив "999" та повідомив, що хлопець надто захопився іграми та відмовляється лягати спати, хоча вже опівніч.

Якийсь чоловік попрохав оператора відправити факс, а інший – надрукувати йому резюме. Якось о 4:30 ранку в служби порятунку цікавилися рахунком футбольного матчу.

ВІДЕО ДНЯ

"До "999" слід звертатися, якщо коїться злочин, якщо до когось застосовують насильство чи погрожують, якщо сталася дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої постраждали люди або було заблоковано рух", - вкотре пояснюють у поліції.

Кожен фальшивий, безпідставний виклик цієї служби забирає в працівників цінний час, коли вони могли б надати допомогу тому, хто дійсно перебуває в небезпеці, підсумовує Брід.

Реклама:

Головне сьогодні