Що найбільше цікавить користувачів Wikipedia у всьому світі

— 29 грудня 2012, 08:31

Наприклад, в російській версії Вікіпедії на першому місці стоїть стаття "Росія", а потім стаття про YouTube. За нею розташувалися запити за ключовими словами "порносайт" і "безробіття", повідомляє Бі-бі-сі.

У англомовній Wikipedia на першому місці за кількістю запитів стоїть стаття про соціальну мережу Facebook, а ось в Японії всі рекорди побив сайт місцевої порнозірки.

Гірський пік Хуа Шан, який вважається найнебезпечнішим в світі для сходження, став предметом пікового інтересу в 2012 році в Голландії.

Ці дані були опубліковані шведським програмістом Йоханом Гуннарссон в рамках проекту Wikitrends. У його власній країні найбільш запитуваною стала стаття про Швецію.

В іранській версії в першу десятку увійшли також запити про секс, жіноче обрізання та гомосексуальність.

В арабській версії енциклопедії на першому місці стоїть стаття про Єгипет, за нею йде історія Мухаммеда Алі Паші, генерала турецької армії, який став на чолі Єгипту в 1905 році. Багатьма в цій країні він сприймається як засновник сучасного Єгипту.

А ось в Італії набагато частіше запитують інформацію про американські телесеріалаи. На першому місці в ряду таких запитів - серіал "Анатомія Грей", а також "Щоденники вампіра".

З якихось причин в іспаномовній версії енциклопедії на другому місці опинився символ @, а в Польщі третє місце посіли запити про Європейський регіональний фонд розвитку.

Канадський поп-співак Джастін Бібер увійшов у перші десятки в Данії і Норвегії, однак його випередила британська група One Direction, яка дуже популярна, судячи з кількості запитів, в англійській, іспанській, французькій, португальській, італійській, шведській та данській енциклопедії.

Реклама:

Головне сьогодні