Китайський будинок, який оточила нова автомагістраль, таки знесли. Фото

— 3 грудня 2012, 10:29

Господар будинку більше року відмовлявся покинути його, пише Бі-бі-сі.

Магістраль знаходиться в провінції Чжецзян на сході країни. Будівельникам довелося прокладати дорогу навколо будинку, тому що господар - фермер Ло Баогень, що розводить качок, розраховував, що компенсація за знесення його житла від держави буде збільшена.

За словами 67-річного Ло, нещодавно побудований будинок коштував йому 95 тисяч доларів. Компенсація ж становила лише 35 тисяч доларів.

Місцева влада повідомила, що в підсумку фермер погодився на компенсацію в 41 тис. доларів.

Будинок отримав прізвисько "будинок-ніготь" через те, що, його неможливо було "видалити".

Китайське агентство новин Сіньхуа повідомило, що Ло і його дружина прийняли запропоновану компенсацію і виїхали з дому вранці в суботу. Агентство назвало історію "химерною", що отримала розголос завдяки опублікованим в інтернеті фотографіям.

Сіньхуа процитувало слова Ло: "Рішення жити на самоті посеред дороги не було остаточним. Після пояснення ситуації з боку влади я все ж вирішив переїхати".

Автомобільна магістраль стала важливою складовою дорожньої інфраструктури, поєднуючи довколишнє місто із залізничним вокзалом в передмісті.

Ло став єдиним господарем будинку з 459, що відмовилися підкоритися переїхати в інше місце. Цей випадок продемонстрував "хворе місце" для Китаю, коли активний розвиток дорожньої інфраструктури та повсюдна забудова змушують сотні тисяч людей переїздити зі своїх будинків.

Багатьох змушують переїжджати, не залишаючи вибору, але, за словами Ло, він з цим не зіткнувся.

Реклама:

Головне сьогодні