Тест

Через нардепів Національний художній музей побоюється за свою будівлю

Про це йдеться у заяві, опублікованій музеєм у середу.

Причиною занепокоєння музейчиків за будівлю НХМУ став законопроект Олександра Бригинця "Про внесення змін до Закону України "Про Перелік пам’яток культурної спадщини, що не підлягають приватизації" (щодо включення до Переліку пам’яток культурної спадщини, що не підлягають приватизації будинку Національного художнього музею України на вул. Грушевського, 6)".

Він був внесений на розгляд ВРУ 14 січня.

Водночас у музеї зауважують, що твердження нардепа не відповідають дійсності.

"Будівля музею як пам’ятка містобудування і архітектури має № 903 згідно з Постановою Ради Міністрів УРСР від 06.09.1979 № 442, і зазначена постанова не втратила чинності", йдеться у тексті заяви.

Крім того, Музейна рада підтримала в цілому програму розвитку НХМУ, яка в ескізному варіанті була представлена ще у грудні.

Ця програма розвитку НХМУ передбачає перетворення музею на музейний комплекс, що складається з декількох функціонально обумовлених корпусів. Історична будівля музею по вул. Грушевського, 6 залишається архітектурним ядром й ідейною серцевиною майбутнього музейного комплексу.

Для подальшої розбудови музей потребує державної підтримки у вирішенні майнових та фінансових питань, зокрема, остаточного розв’язання правової колізії щодо території по вул.Інститутській, 3.