Гендиректор "Охматдиту": Богатирьова не виконує розпорядження Азарова

— 17 січня 2013, 19:06

Про це він заявив у коментарі "Українській правді. Життя" у четвер.

Як відомо, це розпорядження скасовувало останні зміни МОЗу в "Охматдиті", якими приймався новий статут і скасовувалась посада гендиректора, натомість керувати лікарнею мав головний лікар.

"Після 24 грудня я написав наказ про те, що вступаю у свої обов'язки генерального директора і пішов до міністра охорони здоров’я повідомити, що я керівник і готовий керувати. Вона (Богатирьова) каже – ні. Виявляється, вони вже новий статут зробили", - розповів Юрій Гладуш.

"Більш того, ось вам наказ, де не головним лікарем призначено, а уповноважено виконувати обов’язки головного лікаря Володимира Поворознюка", - каже Гладуш.

"Мені в присутності двох заступників міністра і в.о. головного лікаря кажуть, що для нас це (розпорядження Кабміну від 24 грудня) нічого не означає, у нас зовсім інший рівень. Ми на зовсім іншому рівні питання вирішуємо. Тому цього не буде", - додав Гладуш.

"Сьогодні в.о. головного лікаря на лікарняному, його в лікарні нема, а я не можу виконувати свої обов’язки. У головного лікаря немає заступників. Є заступники у генерального директора, але ж і гендиректора ніби і немає", - пояснює Гладуш.

"Тому керую лікарнею я, співробітники мене слухаються, але міністерство мене не приймає. Для того, аби ситуацію з’ясувати, я звертаюсь до міністра. Вона призначає мені зустріч. На сьогодні на 9 годину мені була призначена п’ята зустріч. Але кожен раз, коли я приходжу, мені кажуть "вибачте, сьогодні вона поїхала до президента, а вівторок – на засідання кабміну", а ще раніше ще кудись. Тому сьогодні для того, щоб з’ясувати, у чому питання, я приїжджаю п’ятий раз", - розказав Гладуш.

Він також повідомив, що писав листи на ім’я прем’єр-міністра. 10 січня з ним зустрічався віце-прем’єр Костянтин Грищенко. Він отримав доручення від Азарова розібратись, що відбувається.

Як відомо, 24 грудня 2012 року Микола Азаров підписав розпорядження, яке скасовувало наказ про призначення Володимира Поворознюка керівником національної лікарні "Охматдит".

[L]Також скасували наказ МОЗ від 28 листопада 2012 року № 258-о "Про затвердження нової редакції Статуту Національної дитячої лікарні "Охматдит" МОЗ України".

Крім того, скасовано наказ Мінздоров’я від 4 грудня 2012 року № 270-о "Про приведення організаційної структури Національної дитячої лікарні "Охматдит" МОЗ України у відповідність до Статуту".

Раніше до цього МОЗ повідомляв, що згідно зі статутом "Охматдиту" було ліквідовано дві посади – гендиректора і головного лікаря закладу – і введено одну посаду головного лікаря.

Колишній гендиректор "Охматдиту" своє звільнення оскаржував.

Міністерству охорони здоров’я Кабмін 24 грудня доручив затвердити у 3-денний строк нову редакцію Статуту "Охматдиту", передбачивши в ньому "утворення наглядової ради, а також норму про те, що генеральний директор лікарні призначається на посаду та звільняється з посади за погодженням з Кабінетом міністрів".

В уряді пояснювали, що все це робилося на виконання доручення президента Віктора Януковича від 21 грудня 2012 року і "з метою збереження доступності та забезпечення якості високоспеціалізованої медичної допомоги дітям", яка надається у "Охматдиті".

Реклама:

Головне сьогодні