В Австралії чоловік за хвоста відтяг акулу від дітей

— 21 січня 2013, 10:51

Ця героїчна пригода відбулася на одному з пляжів у Квінсленді, Австралія. Її вдалося зафільмувати журналістам одного з телеканалів, котрі саме знімали сюжет про популярне місце відпочинку.

Про це пише The Australian.

62-річний Пол Маршелсі зізнається: "Спрацювали мої інстинкти".

Батько 3 дітей миттю зреагував, зачувши чийсь крик "Акула!". Він ухопив хижака просто за хвоста і потяг на глибину.

"Вона обернулася до мене і мало не вкусила. За якусь мить вона майже вхопила мене за ногу, вона була така прудка", - пригадує Пол.

Як зазначає чоловік, своїм ризикованим вчинком він захищав не лише дітлахів, а й саму акулу.

"Я знаю, що вона небезпечна, але й красива – треба поважати красивих тварин. Люди можуть сказати, що то був дурний вчинок, але коли ти просто поряд бачиш гарну тварину, яка бореться за своє життя, то намагаєшся якось виявити свою повагу до неї та хочеш їй допомогти", - ділиться британець.

"Її дітки в 2 фути завдовжки дітки плавали в мене між ногами. Напевно, вони заблукали та потрапили на мілину…", - каже він.

Як зазначив представник місцевої рятувальної служби, зазвичай вони не радять нікому з туристів чіпати акул руками, але "цей джентльмен чудово попрацював".

Вузькозуба китова акула не належить до найагресивніших видів, але були зафіксовані випадки її нападів на людей. Зазвичай хижак тримається на глибині. Експерти припускають, що ця акула була дезорієнтована через якусь хворобу. За допомогою гелікоптерів рятувальники "провели" її подалі від берега.

Реклама:

Головне сьогодні