КНДР дозволила іноземцям ввозити особисті мобільні телефони до країни

— 22 січня 2013, 15:57

Як повідомляє Mediasapiens із посиланням на "Сіньхуа", представник корейско-єгипетського оператора мобільного зв’язку Koryolink, який працює у Північній Кореї, розповів, що дозвіл діє з 7 січня.

Для того, щоб ввезти до країни власний смартфон іноземці повинні заповнити відповідну декларацію на митниці. Інозмецям також дозволено користуватися зв’язком Koryolink (відповідна сім-картка оператора коштує 50 євро), а незабаром вони отримають можливість користуватися мобільним інтернетом.

Протягом десятиліть, іноземці були забов’язані залишати свої мобільні телефони на митниці, і могли отримати їх лише після виїзду з КНДР.

"Ми намагалися проводити переговори із корейськими службами безпеки максимально конструктивно, і нещодавно отримали дозвіл", – відзначив представник Koryolink.

Він також додав, що результат переговорів "не має нічого спільного" із нещодавнім відвідуванням КНДР голови ради директорів Google Еріка Шмідта (Eric Schmidt).

ВІДЕО ДНЯ

Як відомо, під час свого візиту Шмідт порадив уряду Північної Кореї відмовитися від ідеї контролювати інтернет, якщо країна хоче розвиватися – зокрема, економічно.

У Google наголошували на тому, що голова ради директорів компанії відвідав КНДР у статусі приватної особи, про це говорив і сам Шмідт.

Реклама:

Головне сьогодні