Сканування мозку покаже, скільки проживе кохання

— 11 лютого 2013, 15:59

В цікавому експерименті взяли участь пари, які якраз нещодавно закохалися.

Дослідники показували кожному з 12 добровольців фото його половинки та просили подумати про неї. У цей час вчені спостерігали за нейронною активністю учасників. Щодо кожної пари вони зробили прогноз – чи будуть закохані разом за 3 роки.

Про це повідомляє The Daily Mail.

Про те, що стосунки будуть довготривалими, говорить підвищена активність у ділянках мозку, як реагують на візуальну красу, та знижена – в тих, що пов'язані з критичними судженнями. Цікаво, що вчені помітили меншу активність центру задоволення в мозку тих людей, чия любов триватиме довше.

"Усі учасники дослідження відчували сильну закоханість у свого партнера, і це відобразилося в результатах сканування, але були певні ледве вловимі показники, які говорити про те, наскільки стабільними були ті почуття", - каже соціальний психолог із Університету Стоуні-Брук на Лонг-Айленді, професор Артур Арон.

"Здається, фактори, наявні вже на ранніх стадіях романтичного кохання, відіграють важливу роль у розвитку та тривалості стосунків", - говорить керівник дослідження, представник Університету Брауна на Род-Айленді.

На думку науковців, цей метод можна було б широко застосовувати на практиці – наприклад, під час роботи з парами, котрі мають проблеми в стосунках.

Реклама:

Головне сьогодні