Китайські жінки винаймають чоловіків за гроші, щоб не осоромити батьків

— 12 лютого 2013, 12:08

Про це йдеться у статті El Mundo, яку цитує Inopressa.

Обов'язок цього чоловіка - кілька годин грати роль нареченого в гостях у батьків і родичів "нареченої". Попит особливо великий у дні, коли китайці відзначають Новий рік за східним календарем і, за традицією, ходять в гості до рідних.

Причина проста: самотнім жінкам доводиться відповідати на надокучливі питання з приводу особистого життя.

В китайському інтернеті існує "ціла армія" женихів із найму і сотні агенцій знайомств, які пропонують цю послугу.

Газета публікує одкровення якогось юнака під ніком Haoquan, знайдені на порталі "Таобао". Він запевняє, що протягом останніх 6 тижнів його винаймали 17 разів.

Він готовий на все, що повинен робити ідеальний зять: навіть відвідувати могили на цвинтарі. Єдине, чого він не робить - не спить з клієнткою в одному ліжку.

Ціна такої послуги коливається від 200 юанів до 2 тис. юанів (320 доларів) за день.

Можна найняти "нареченого" для конкретних послуг: прогулянка магазинами, бесіда з батьками. Похід в кіно коштує 30 юанів на годину, але фільм жахів оплачується за подвійним тарифом.

Якщо клієнтці потрібні поцілунки і обійми, така послуга коштуватиме 50 юанів на годину.

Цікава деталь: батьки нареченої випробовують потенційних зятів на гулянках, де випивається багато спиртного. Тож наймані женихи виставляють клієнткам рахунок в залежності від кількості випитого (пиво дешевше).

Феномен "найманих женихів" пов'язаний з особливостями китайської культури: в Китаї батьки вважають, що стають посміховиськом, якщо їхні діти в певному віці не знаходять собі супутниць або супутників життя. У багатьох випадках батьки самі шукають наречених донькам, мовляв, треба ж продовжити рід.

32-річна незаміжня китаянка, яка очолює IT-фірму, говорить: "Мій батько не хоче мене бачити, адже сильно мене соромиться". Цього року вона має намір знайти собі чоловіка. "Не хочу розчаровувати батьків", - каже дівчина.

Реклама:

Головне сьогодні