Більшість українців любить та симпатизує своїм колегам - опитування

— 13 лютого 2013, 13:33

Такі дані було отримано в результаті дослідження, проведеного кадровим порталом hh.ua.

74% офісних працівників відчувають до своїх колег якщо не гарячу любов, то хоча б щиру симпатію. Прохолодно ставляться до співробітників 17%, а ще 8% зізналися, що відчувають до колег антипатію.

Більшість респондентів симпатизують колегам вибірково. Люблять, перш за все, тих, з ким дружать (38%), з ким найчастіше спілкуються по роботі (21%). П'ята частина опитаних відчуває теплі почуття майже до всіх співробітників.

Також виявилося, що більше половини офісних працівників виявляють свої почуття, допомагаючи колегам у робочих питаннях. Крім цього, найприємніших співробітників пригощають смачненьким, говорять компліменти і просто гарні слова, підтримують у важку хвилину.

34% опитаних обирають собі друзів з числа приємних товаришів по службі і підтримують з ними відносини навіть поза роботою. П'ята частина опитаних дарує колегам подарунки, якщо є нагода, а 7% – навіть без нагоди.

Серед офісних мізантропів переважають ті, хто взагалі не звик пов'язувати роботу з емоціями, або ті, хто вважає, що їм не пощастило з колективом.

Є й такі, у кого на роботі мають місце інтриги і скандали, а тепло ставитися до колег не прийнято. Багато хто зізнався, що, скоріше, поважає співробітників, аніж любить.

Що стосується керівництва, то любов або симпатію до начальника відчуває істотно менша кількість українців – лише 40%. 24% чесно заявили про неприязнь до безпосереднього керівництва. Ще третя частина не визначилася з почуттями, ймовірно, тому, що рідко спілкується з начальником.

Більше ніж половині респондентів доводилося хоча б раз у житті таємно закохатися в колегу. Однаково романтичними в цій ситуації виявлялися як чоловіки, так і жінки. Не мали романтичних пригод на роботі 41% опитаних.

В опитуванні взяли участь 1582 респонденти, серед яких 39% – чоловіки, 61% – жінки віком від 21 до 40 років.

Реклама:

Головне сьогодні