81% німців довіряють своїм поліцейським - опитування

— 13 лютого 2013, 14:57

81% опитаних заявили, що довіряють поліції. Для порівняння: у банках і страхових компаніях упевнені тільки 29% респондентів, повідомляє Deutsche Welle.

Причиною такої хорошої репутації лідер поліцейських профспілок Бернгард Віттгаут вважає перш за все непідкупність правоохоронців, особливо в порівнянні з іншими країнами.

Таку тезу підтверджує й директор Товариства досліджень поведінки споживачів Раймунд Вільднер. "Ми пов'язали довіру до поліції з загальним рівнем корупції у відповідних країнах, який було підраховано й підтверджено організацією Transparency International", - каже він.

Різниця в рівнях довіри тісно пов'язана з корупційним індексом країн, які брали участь у дослідженні.

Результати, схожі на німецькі, показали громадяни Швеції, Канади та Австралії. У США та Великобританії рівень довіри до поліції теж високий - 80 відсотків.

"У таких країнах як Італія, Польща і Росія, рівень довіри суттєво нижчий - 55-58 відсотків", - каже Вільднер. Найменше ж поліції довіряють у Нігерії - тільки 11 відсотків громадян.

Завоюванню довіри також сприяють компетентність, самоконтроль і гумор, вважає Віттгаут. Наприклад, у Гамбурзі поліцейські у соціальній мережі Twitter розповідають і про кумедні ситуації, які виникають під час виконання ними службових обов'язків.

"Гумор часто допомагає уникнути конфліктів", - каже він. Така весела комунікація розповсюджена й в інших країнах.

Так, поліцейські з норвезької столиці Осло навіть виграли нагороду Social Media Days за найкращі твіти.

Global Trust Report опитала понад 28 тисяч осіб у 25 країнах. У анкетах було вказано дванадцять інституцій та одинадцять галузей економіки.

Реклама:

Головне сьогодні