Тест

Нотр-Дам-де-Парі позивається до Femen

Про це повідомляє Inopressa із посиланням на Le Figaro. Розчинившись у натовпі туристів, вони проникли до собору, де роздяглися і почали викрикувати гасла проти Церкви, щоб "відсвяткувати відречення Папи".

Найбільше обурення у керівництва собору викликало насильство щодо працівників служби безпеки, які зазнали побоїв: у одного з них навіть зламано плече, повідомляє видання з посиланням на архієпископію Парижа.

"Ця потворна витівка була нечуваною за своєю жорстокістю, - сказав настоятель собору отець Патрік Жакен. - Діти, що знаходилися в соборі були вкрай налякані".

Саме тому керівник служби безпеки собору подав дві заяви в поліцію зі скаргою на "побої та поранення" і "осквернення культового простору і сакральних об'єктів".

Акція організації в Соборі

Зокрема, в результаті акції від одного із дзвонів відкололася частина позолоти, повідомив настоятель, що розраховує домогтися відшкодування збитку.

Акції Femen викликали протест у Франції: 1709 осіб уже підписали петицію, закликавши громадську думку боротися з черговим "проявом ненависті".

Вони вимагають, щоб Femen судили "як мінімум за два злочини": "публічні заклики до дискримінації, ненависті і насильства на національному, расовому або релігійному ґрунті" і "публічну демонстрацію статевих органів третім особам в громадському місці".