Прокаєва проводить у Лавру інтернет і готує фестиваль духовної музики

— 14 лютого 2013, 13:00

Про це йдеться у відповіді прес-служби заповідника на запит "Української правди".

У прес-службі нагадали, що Прокаєва була звільнена з посади заступника гендиректора з міжнародного співробітництва 18 грудня 2012 року.

"Разом з тим вона є радником генерального директора на громадських засадах (поза штатом, на безоплатній основі) і займається реалізацією низки програм розвитку НКПІКЗ", - сказано у відповіді.

Зокрема, Поркаєва займається проектом "Вівтар Націй. Лаврський фрагмент" української художниці Оксани Мась, який було обрано для презентації мистецтва України на 54-й Бієнналє у Венеції в 2011 році.

Ще Прокаєва допомагає реалізувати культурно-мистецький проект Міжнародний фестиваль духовної музики "Лавра музична", що передбачає проведення на території Лаври щорічних циклів концертів європейської та української академічної музики.

Крім того, вона займається комплексною програмою інформатизації НКПІКЗ, що передбачає надання доступу до безпровідного інтернету на території заповідника однією з компаній-провайдерів.

Серед проектів екс-моделі також - забезпечення участі експонатів заповідника у виставці православних ікон, присвяченій 1025-літтю Хрещення Київської Русі, що проходитиме у Національному художньому музеї Білорусі у 2013 році.

Вона також займається пошуком інвесторів для перевезення експонатів до Мінська та їх страхування.

"Крім того, Литовченко активно займається залученням інвесторів до реалізації пріоритетних завдань НКПІКЗ на 2013 рік. Зокрема, йдеться про регенерацію Митрополичого саду; відновлення північного і південного фасадів Троїцької надбрамної церкви; реставрацію та пристосування підземних споруд та винних погребів; реставрацією церкви Спаса на Берестові та консервацію живопису церкви", - сказано у повідомленні.

Як відомо, у вівторок Українська правда писала, що Прокаєва, попри звільнення, залишилася у Лаврі. Вона зайняла кабінет звільненої заступниці гендиректора Зорінець.

Влітку у Лаврі спалахнув скандал. Спочатку співробітники заповідника обурювалися призначенням на посаду гендиректора Вікторї Лісничої, а на посаду заступника директора - Влади Прокаєвої.

Внаслідок конфлікту керівництва заповідника та колективу, екс-гендиректор Вікторія Ліснича підписала накази про звільнення 4 своїх заступників і близько 20 співробітників заповідника. Серед них була і Прокаєва.

Після звільнення Прокаєва зізналася, що за посаду вона заплатила 50 тисяч доларів міністру культури Михайлу Кулиняку.

Пізніше міністерство звільнило гендиректора заповідника Вікторію Лісничу, а Прокаєву було поновлено на посаді.

Згодом на посаду гендиректора було призначено Любомира Михайлину, а посаду заступника гендиректора Києво-Печерського історико-культурного заповідника з міжнародної співпраці, яку обіймала Прокаєва, скоротили.

Реклама:

Головне сьогодні