Тисячі паломників прийшли послухати одну із останніх молитв Папи. Фото

— 17 лютого 2013, 15:25

Це був перший публічний виступ Папи римського після того, як минулого понеділка він оголосив про намір залишити престол, пише Бі-бі-сі.

Папа італійською звернувся до віруючих, прочитав молитву Angelus (Ангел Господній) і благословив присутніх, після чого пішов, щоб провести наступний тиждень в молитвах Великого посту.

За традицією, яка з'явилася у 1960-х роках, щонеділі Папа звертається до віруючих на площі Святого Петра, завершуючи звернення читанням Angelus. Ці звернення папи римського передають в прямому ефірі суспільне телебачення Італії та мережа Euronews.

Ватикан заявив, що конклав, якому належить обрати наступника Бенедикта XVI, може зібратися раніше наміченого терміну, щоб папський престол не був порожній до початку Страсного тижня.

[L]Католицька пасха припадає в цьому році на 31 березня, Страсний тиждень починається 24 березня.

За словами прес-секретаря Ватикану Федеріко Ломбарді, "Папа переживає ці дні спокійно, хоча вони дуже емоційні і наповнені справами".

Тим часом, Бенедикт XVI виголосить Angelus ще й у наступну неділю і в останній раз з'явиться перед паломниками на площі Святого Петра 27 лютого.

На наступний день після цього він відправиться у свою літню резиденцію Кастель Гандольфо і залишиться там до тих пір, поки не буде готова його нова резиденція у Ватикані. 28 лютого в 19:00 за Гринвічем Бенедикт XVI перестане бути Папою.

Представник Ватикану заявив, що "абсолютно необхідно", щоб Бенедикт XVI жив на території анклаву, адже "в іншому випадку він може виявитися беззахисним".

"Він втратить імунітет, прерогативи і безпеку, якщо буде жити де-небудь в іншому місці", - сказав співрозмовник.

Реклама:

Головне сьогодні