Apple заявила про хакерську атаку

— 20 лютого 2013, 10:03

Як повідомляє Інтерфакс із посиланням на The Wall Street Journal, невелика кількість комп'ютерів виявилася зараженою після того, як співробітники Apple відвідали сайт для розробників програмного забезпечення, з якого шкідливий код був переданий на їх комп'ютери.

Компанія також повідомила, що випустить оновлення ПЗ, щоб захистити користувачів Mac, і що наразі вона працює з владою над пошуком творців шкідливого коду.

Те, що Apple публічно визнала атаку, незвично для компанії, яка зазвичай не поширюється про подібні інциденти. У минулому Apple просто оголошувала на своєму сайті про можливі вразливості системи і випускала оновлення для того, щоб їх виправити.

Роками Apple просувала свої комп'ютери як несхильність шкідливому ПО, що було ключовою перевагою над ПЗ від Microsoft Corp. Але в останні роки комп'ютери Mac все частіше стають об'єктом хакерських атак у зв'язку із зростанням популярності бренду Apple і, як наслідок, через більш широке розповсюдження Mac серед компаній.

У п'ятницю про подібну хакерську атаку на свої комп'ютери, повідомила Facebook. Обидві компанії спробували применшити наслідки атак, заявивши, що жодних даних не було вкрадено. Однак, як вважає WSJ, ці інциденти вказують на вразливість деяких найбільш складних у технологічному відношенні компаній до постійно мінливих типів атак.

Раніше в лютому жертвою хакерської атаки став сервіс мікроблогів Twitter Inc., В результаті чого хакери отримали доступ до акаунтів 250 тис. користувачів - їх імен і адрес електронної пошти.

За даними дослідницької компанії Trustwave Holdings Inc., з 450 розслідуваних в 2012 році хакерських атак, більше 33% припадало на комп'ютери з Румунії, і 29% - на США. При цьому 4% атак сталося в КНР, а географію 15% зломів з'ясувати не вдалося.

Реклама:

Головне сьогодні