Помер кінорежисер Герман-старший

— 21 лютого 2013, 10:22

Герман закінчив Ленінградський державний інститут театру, музики і кінематографії і кілька років працював у театрі. У 1964 році він прийшов на "Ленфільм", пише Бі-бі-сі.

Його режисерським дебютом стала стрічка "Перевірка на дорогах", робота над якою була завершена в 1971 році. Однак на екрани цей фільм вийшов лише в 1985 році і був відзначений Держпремії СРСР.

Потім були "Двадцять днів без війни" (1974 рік) і "Мій друг Іван Лапшин" (1984 рік).

Остання завершена Германом стрічка вийшла на екрани в 1998 році. Це був фільм "Хрустальов, машину!"

Потім режисер почав роботу над фільмом за романом братів Стругацьких "Важко бути богом".

Зйомки стрічки закінчилися в 2006 році на "Ленфільмі". Герман збирався закінчити картину в 2012-ому році, але в кінці листопада потрапив до лікарні після падіння.

Повідомлялося, що він впав перед перепрограмуванням кардіостимулятора, дізнавшись про смерть письменника-фантаста Бориса Стругацького.

Германа збиралися виписати до Нового року, але він захворів на запалення легенів.

У середині лютого його дружина Світлана Кармаліта знову повідомила про погіршення здоров'я режисера.

"Лікарі зробили все можливе і неможливе для того, щоб врятувати батька", - написав у своєму блозі на сайті "Ехо Москви" син режисера. Олексію Герману-старшому було 74 роки.

Як зазначив син режисера, похорон пройде найближчими днями, але час поки не визначено.

"Останній раз, коли я його бачив у свідомості, він диктував листа на підтримку кіностудії "Ленфільм". Студії, де він пропрацював усе життя, і яку вдалося врятувати багато в чому і ціною його здоров'я. Для мене батько завжди був взірцем гідності, некористолюбство і чесності", - написав Герман-молодший.

Реклама:

Головне сьогодні