Apple готується до випуску "шпигунського" годинника, який знатиме все? Фото

— 22 лютого 2013, 14:31

Експерти кажуть, що розробка iWatch - це давня ідея Стіва Джобса, яка просто чекала свого часу. І, здається, цей час настав, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

Вперше про новий гаджет повідомили ряд американських видань, однак новину віднесли до розряду чуток і легенд, яких ходить чимало навколо виробника iPhone. Незабаром Bloomberg заявив, що над цією розробкою вже працює приблизно сотня дизайнерів і проектувальників. У їх числі - старший директор інженерного департаменту Apple Джеймс Фостер і ще один "топ" компанії Акім Пантфордер.

Оглядачі кажуть про iWatch як про гібрид електронного наручного годинника і персонального комунікаційного пристрою.

Всі сходяться на думці, що годинник буде працювати на основі мобільної операційної системи iOS. Інші характеристики залишаються загадкою, в тому числі можливість підтримки голосового помічника Siri, різних біометричних лічильників, синхронізації з іншими пристроями, наявності картографічних сервісів.

Дизайн девайса буде близький до iPhone і iPod, а також успадкує від них частину функціоналу. Також розглядається можливість використання гнутого скла, над яким уже кілька років працює корпорація спільно з тайванським виробником комплектуючих Foxconn.

Поки що, найавторитетнішим прогнозом щодо iWatch залишається думка Брюса Тоньяціні (Bruce Tognazzini), консультанта у сфері технологій і в минулому - співробітника Apple.

У своєму блозі він детально описав все, що можна чекати від цієї новинки. Так, на його думку, ринок може не одразу оцінити iWatch, однак це не в новинку для компанії - багато її розробок випереджали час, але в підсумку ставали проривом.

Експерт очікує, що інноваційні годинник зможе замінити систему ідентифікації користувачів. Це виключить необхідність постійного введення паролів доступу до пристроїв і систем Apple - iPhone, iPad, Mac.

Інтерпритація "розумного годинника" від ADR Studio (Італія)

"IWatch вдасться увійти в пам'ять пристрою iOS без введення пароля, як брелок для вашого автомобіля, - пише консультант. - Якщо годинник просто звільнять мене від необхідності вводити пароль по 10-20 разів на день, я хотів би купити їх, навіть якщо вони не зможуть сказати мені потрібний час", - каже він.

Ще одне очікування - iWatch будуть збирати інформацію з усіх пристроїв Apple, синхронізованих з ним, і виводити інформацію про дзвінки, листи, повідомлення, нагадування, прогноз погоди, курси валют - все це на екрані годинника.

Крім того, годинник зможе замінити банківські картки - з його допомогою можна буде здійснювати будь-яку оплату, упевнений він.

Очікується, що iWatch будуть включати в себе різні датчики. Наприклад, спортивні, що відповідатимуть за стан здоров'я (температура і тиск) і т.п.

Інтерпритація "розумного годинника" від Ciccarese Design (Італія)

Прогнозується, що розумний годинник від Apple з'явиться вже цього року.

Враховуючи кон'юнктуру ринку, новинка має коштувати не більше 500 доларів США.

Реклама:

Головне сьогодні