Подружня зрада сприяє схудненню – дослідники

— 23 лютого 2013, 12:02

Чоловіки, які скачуть в гречку, в середньому втрачають по 2,7 кілограма. Жінкам адюльтер дає змогу позбутися аж 4,5 зайвих кіло.

Про це пише The Daily Mail.

Про те, що зрада допомогла їм схуднути, розповіла половина чоловіків – учасників опитування, проведеного сайтом знайомств – та 62% жінок.

Звісно, результати такого дослідження не варто всерйоз брати до уваги. Втім невірність справді може сприяти схудненню, визнають учені.

"Зв'язок на стороні спричиняє на людину величезний тиск… Брехати, уникати відкритих конфронтацій та робити щось у людини за спиною – це стає причиною сильного стресу", - говорить професор психології з Бірмінгемського університету Крейг Джексон.

"У вас виробляється адреналін та гормон стресу кортизол, ритм серця стає швидшим, ви частіше дихаєте, ваш кров'яний тиск підвищується, і рівень серотоніну зростає. Все це може спалювати калорії", - пояснює науковець.

Окрім цього, в чоловіка та жінки, що зустрічаються таємно, банально стає менше часу на їжу, хочеться справляти гарне враження на нового партнера та й сексу стає більше, ніж у 20-річному шлюбі.

Утім вчені з Університету Флоренції застерігають – у чоловіків, які зраджують, частіше трапляються серцеві напади. Одне з пояснень – зрадники нещасливі в шлюбі, а депресія підвищує ризик хвороб серця.

Реклама:

Головне сьогодні