Американський вчитель викладає математику під реп. Відео

— 23 лютого 2013, 10:12

Так, один учитель зі школи у штаті Меріленд викликає інтерес до точних наук за допомогою музики стилю реп. Його звати Джейк Скот і він викладає у школі в передмісті Вашингтона, розповідає "Голос Америки".

"Я використовую реп, бо це те, що розуміють діти. Також музика розвиває пам’ять. Тож, коли я підготую матеріал у формі репу і подам це учням, вони краще його засвоять", - говорить вчитель.

Джейк почав використовувати цей метод три роки тому. З того часу він записав уже 9 уроків у стилі реп і чимало з них стали дуже популярними на YouTube, набравши десятки тисяч переглядів.

Протягом останніх років Джейк доклав багато зусиль, щоби допомогти в навчанні учням-іммігрантам.

"Коли вони тільки приходять в школу, то не настільки добре володіють англійською. Вони опиняються чи не найнижчому рівні. Дехто розчаровується і кидає навчання. Тож я вирішив зосередити увагу на цій групі учнів, адже чимало з них – дуже здібні", - каже він.

Родина Лії Санон приїхала у США два роки тому з Буркіна-Фасо. Навчання давалося їй важко, особливо математика.

"До виходу відео, я ніколи не пам’ятала цієї формули. Але, як тільки учитель випустив кліп, я послухала і одразу все запам’ятала. Воно просто залізло мені у голову. Це і навчання, і розвага водночас. Я так само вчу зараз алгебру", - ділиться Ліа.

Абдула Ібрагім, який минулого року емігрував до США з Іраку каже, що нетрадиційний підхід вчителя робить математику легким для вивченням предметом:

"Коли я тільки прийшов сюди, я майже не знав математики. А після уроків Джейка Скота, я сказав "дякую Боже". В літку я навіть братиму вищий рівень математики. Тепер я добре справляюся і дуже пишаюся собою".

Директор школи Рене Джонсон активно підтримує таке нововведення. Вона навіть знялася в останньому відео Джейка.

"Пан Скот дуже заохочує учнів до навчання. Йому подобається все це робити. Як ви уже знаєте, він через музику навчає їх математиці. Але він також є тренером з греблі і працює директором післяшкільної спортивної академії. Нам пощастило, що він вчителює тут, у нашій школі", - говорить Джонсон.

Минулого року рада округу Монтґомері визнала Джейка Скота кращим вчителем року. А у 2011-му він був названий кращим вчителем Африкансько-американською організацію за громадянські права.

Джейк Скот не приховує, що хотів би, аби математика стала улюбленим предметом його учнів. Тоді і їм буде легше прокладати собі шлях до вищого навчального закладу, - каже він, а потім, і до професійного росту.

Реклама:

Головне сьогодні