Тест

Студенти просять відкликати законопроект про вищу освіту від ПР

Про це повідомили у прес-службі Української асоціації студентського самоврядування.

Студентські лідери переконані, що законопроект ґрунтується на неконституційних положеннях, вводить додаткові механізми ручного керування замість законодавчого їх врегулювання, не надає автономію вищим навчальним закладам.

За їх словами, законопроект "...не дозволяє студентам обирати предмети за власним бажанням, зменшує роль органів студентського самоврядування, створює небезпеку для студентів через можливість свавільних відрахувань".

В УАСС повідомили, що автори законопроекту від влади, народні депутата від Партії Регіонів, круглий стіл проігнорували.

Владу на круглому столі представляв директор департаменту вищої освіти Міністерства освіти Юрій Коровайченко, який говорив не про конкретний законопроект, а про проблеми вищої освіти в цілому.

Більшість учасників круглого столу відзначили, що з трьох законопроектів можуть бути взятими за основу для подальшого доопрацювання лише два – "опозиційний законопроект" № 1187-1 та розроблений "робочою групою Згуровського".

Як відомо, у Верховній Раді зареєстровано три законопроекти про вищу освіту - від Партії регіонів, опозиції і робочої групи академіка Михайла Згуровського.

Більше про ці три законопроекти читайте в публікації "Української правди".