Психологи: чоловіки до останнього не звертаються по допомогу

— 26 лютого 2013, 18:05

Про те, в чім особливість роботи з нещасними чоловіками, розповіли фахівці з організації Relate, яка надає британцям психологічні консультації.

Про це пише The Daily Mail.

Коли жінки відчувають потребу обговорювати проблеми в шлюбі, для чоловіків метою часто стає покращення сексуального життя.

Вони можуть до останнього не помічати, що стосунки руйнуються. Вони до останнього тягтимуть і не звертатимуться ні до кого по допомогу, боячись виявити слабкість. Навіть прийшовши на консультацію, чоловіки підійдуть до неї геть інакше, ніж їхні половини.

Жінка шукатиме в фахівця спосіб оздоровити стосунки в своїй парі, поліпшити спілкування та розуміння. Між тим чоловік чекатиме, що йому видадуть список, ретельно виконавши пункти якого він зможе врятувати свій "потопаючий корабель".

"Як на мене, якщо ви хочете, щоби (на консультації) приходило більше чоловіків, треба сказати "приходьте та консультації і матимете більше сексу!", - поділився один із консультантів, чиєї думки запитала організація Men’s Health Forum.

"Чоловіки лише тоді просять про допомогу, коли корабель тоне", - констатував інший.

Якщо стосунки зазнали краху, самотній чоловік рідше, ніж жінка, отримує достатню підтримку від групи друзів, і ризик суїциду для нього є вищим, кажуть експерти.

"Я сподіваюся, ми вже дісталися далі суперечки "чоловіки з Марсу, а жінки – з Венери", але не можемо ігнорувати той факт, що деякі чоловіки не найкращим чином дбають про своє здоров'я і благополуччя", - зазначає представник Men’s Health Forum Девід Вілкінс.

"Окремою проблемою є схильність чоловіків відкладати звернення по допомогу. Служби з психологічної підтримку мусять зустрічати чоловіків на півдорозі", - додає він.

За підрахунками британських експертів, майже три чверті самогубців – чоловіки. 73% дорослих людей, котрі вважаються зниклими – чоловіки, як і 90% безпритульних. Чоловіки втричі частіше, ніж жінки, стають залежними від алкоголю, і вдвічі частіше – від наркотиків класу А. 94% ув'язнених у Британії – це чоловіки, і 72% з них потерпають від одного чи кількох розладів психіки.

Реклама:

Головне сьогодні