Папою римським став кардинал Бергольо з Аргентини. Фото. Відео

— 13 березня 2013, 21:03

Ним став кардинал-ієзуїт Хорхе Маріо Берґольо (Jorge Mario Bergoglio), 1936-го року народження. Він народився в Буенос-Айресі. Кардиналом став у 1991-ому році.

Новообраний Папа став першим латиноамериканцем, що став головою Святого Престолу.

"Давайте працювати разом і йти шляхом братства та любові. Давайте молитися один за одного, за весь світ, в якому є вилике братсво", - сказав Папа.

Зазначимо, хоча кандидатура Хорхе Маріо і була у списку кандидатів на папський престол, утім він не розглядався в якості основного претендента.

Бергольо виховувався у родині італійського емігранта, залізничного робочого. Він був молодшим із п`яти дітей. Отримав диплом техніка хімії. Вчився у семінарії Вілла Девото у Буенос-Айресі. Вступив до ордену ієзуїтів 11 березня 1958-го року. Новіціат проходив у Чилі, а потім продовжив свою освіту у коледжі святого Йосипа, де отримав ліцензіат із філософії.

Викладав літературу, філософію і теологію у трьох католицьких коледжах Буенос-Айреса. Вільно розмовляє італійською та німецькими мовами.

13 грудня 1969-го року він був посвячений у священники. У 1970-ті роки посідав різноманітні пости у ієзуїтському ордені Аргентини.

[L]У 1973-1979-х роках Бергольо став провінціалом Аргентини. У 1980-ому його було призначено ректором семінарії св. Йосипа.

Кардинал Бергольо відомий своєю скромністю, доктріальним консерватизмом і відданістю справі соціальної справедливості. Живе доволі просто, у невеличкій квартирі, що мало нагадує палац архієпископа. Він відмовився від персонального лімузина на користь громадського транспорту. За деякими повідомленнями, він власноруч готує собі їжу, пише Вікіпедія.

Новий Папа обрав ім`я Франциск I, на честь християнського святого Франциска Ассізського.

Появу білого диму на площі, натовп зустрів появу радісними криками. За повідомленнями італійського видання La Stampa, Папу обрали у доволі короткий термін.

За статистикою, найшвидше було обрано Леона XIII (Vincenzo Gioacchino Pecci) у 1878-ому році, а також Піо XII (Eugenio Pacelli) у 1939-ому році. Всього голосування тривало 2 дня і для обрання знадобилося 3 голосування. Утім, щодо останнього, то жодних сумнівів, що оберуть саме його - не було.

У своїй першій промові новообраний Папа попросив усім разом помолитися за Папу Бенедикта XVI.

Тисячі парасольок сьогодні відкрилися на Площі Святого Петра, очікуючи на одне з найважливіших рішень

Як повідомляє італійське видання Il Mattino, незвична сцена розігралася на вулицях Манхеттену. Величезний натовп, що складався із католиків, які мешкають у США та італійських туристів, зібрався біля церки Святого Патріка в Нью-Йорку. Вони також голосно вітали обрання нового Папи.

Нинішній конклав став першим конклавом в історії сучасного католицизму, який був скликаний не після смерті, а після добровільного зречення Папи Римського від Апостольського престолу.

У виборах предстоятеля Римсько-католицької церкви взяли участь 115 членів Кардинальської колегії, вік кожного з яких не перевищував 80 років на момент оголошення у Ватикані режиму "вакантного престолу" 28 лютого.

Реклама:

Головне сьогодні