Жувальна гумка допомагає концентруватися - вчені

— 14 березня 2013, 13:32

Учасники експерименту (38 осіб) протягом 30 хвилин слухали список цифр і визначали послідовність парних-непарних, повідомляють Вести.ru.

Половина добровольців в процесі виконання завдання повинна була жувати жуйку. У ході експерименту з'ясувалося, що ті, хто жував, швидше за інших виконував завдання.

"Цікаво, що учасники, які не жували жуйку, спочатку справлялися із завданням трохи швидше, але в кінці здавали позиції, - коментує отриманий результат в прес-релізі Кейт Морган (Kate Morgan), провідний автор дослідження. - Виходить, що жування допомагає нам сконцентруватися на завданнях, які вимагають постійної уваги протягом тривалого періоду часу".

"Раніше було встановлено, що жування гумки стимулює роботу деяких ділянок мозку. Ми сконцентрувалися на слуховому завданні, яке задіює короткострокову пам'ять", - додає Морган.

Однак дослідники стверджують, що жуйка корисна не завжди. Наприклад, якщо вам потрібно щось зробити за максимально короткий термін, то вона вже не допоможе, а може, навпаки, зашкодить.

Реклама:

Головне сьогодні