Західну Україну засипало місячною нормою снігу. Фото

— 15 березня 2013, 11:21

"Зими такої не було. Як весна", "Хтось у Львві образив весну", пишуть мешканці західних областей у Твіттері.

Їхнє здивування цілком виправдане – 15 березня західні області позамітало снігами. За два дні на Львівщині випало від 60 до 90% місячної норми. Висота снігового покриву зранку п’ятниці вже була від 17 до 25 сантиметрів, цитує синоптика "Погляд".

На перевалах теж затори і снігові пастки – там застрягли 200 фур.

Звільняти автомобілі із снігового полону приїхали бригади МНС і військова техніка.

Івано-Франківськ засипало. Фото tssmals

Через сніги рух транспорту на деяких дорогах ускладнено (М – 12 Стрий - Тернопіль - Кіровоград - Знам'янка км 44-76; Н-09 Мукачево - Львів км 249-388; Н-10 Стрий - Чернівці - Мамалига км 18-129; Н-18 Івано-Франківськ - Тернопіль км 0-30).

Але в. о. начальника відділу метеопрогнозів Львівського гідрометцентру Лариса Луцан повідомила, що "нічого аномального у синоптичній ситуації, що склалась на Львівщині, немає".

"Сім’я циклонів, які наробили біди у Франції, Німеччині та Бельгії, тепер прийшли в Україну. Згадаємо також, що березень - це ще не весна, це тільки, як кажуть у народі, "передвесна". Для березня така погода – звичайне явище", - зазначила вона.

Вночі 16 березня по північній частині території ще будуть сильні снігопади - це Бродівський, Сокальський та Радехівський райони.

В Івано-Франківській області підприємствам рекомендують скоротити робочий день через сніги, пише прес-служба Івано-Франківської обладміністрації.

У Тернополі через непогоду відмінили навчання у школах, але дитсадки працюють.

Реклама:

Головне сьогодні