Туриста із татуюванням Будди не пустили до Шрі-Ланки

— 18 березня 2013, 11:59

Про це повідомила Agence France-Presse, яку цитує Lenta.ru.

Агенція цитує місцевого прикордонника. За його словами, побачивши татуїровку, він запитав власника про буддизм і отримав досить різку відповідь.

Прикордонник не став цитувати слова туриста, але зазначив, що на Шрі-Ланці подібні погляди можуть привести до серйозного конфлікту з місцевими мешканцями.

Тому британцеві було відмовлено у в'їзді в інтересах його власної безпеки.

За інофрмацією деяких ЗМІ, зображення Будди було витатуюване у туриста не тільки на руці, а по всьому тілу. За даними видання, на запитання прикордонника британець відповів, що має право робити будь-які татуювання, які захоче.

Офіційні представники ланкійського аеропорту Бандаранаїке підтвердили факт інциденту, що стався 15 березня, але відмовилися повідомити подробиці.

У повідомленні наголошується, що населення Шрі-Ланки, що дотримується в основному буддистського віросповідання, дуже болісно сприймає образу своїх релігійних почуттів.

У серпні 2012 року троє французьких туристів отримали по півроку в'язниці кожен за те, що поцілували статую Будди. Влада визнала це проявом неповаги до буддизму. При цьому згодом покарання було замінено на умовне з випробувальним терміном на п'ять років.

Крім того, в 2010 році в'їзд на територію країни заборонили американському реперу Ейкону, в кліпі якого напівоголені дівчата танцює перед статуєю Будди.

Реклама:

Головне сьогодні