На Донеччині батьки контролюють навчання дітей за допомогою смс

— 21 березня 2013, 16:38

Нововведення впроваджується у школі № 3 Краматорська (Донецька область).

Як розповіла директор школи Жанна Серікова газеті "Сегодня", ідею розсилати оцінки на мобільні телефони "підгледіли" на освітньому форумі у Львові.

"Нам презентували кілька освітніх проектів, і ця система мені здалася найбільш вдалою", - каже керівник школи.

Спочатку систему розсилки смс в школі випробували на одному класі, а після успішних експериментів була підключена вся школа з 5 по 11 клас.

"Я призначила відповідальних людей і закріпила за ними класи. Тепер в кінці кожного робочого дня співробітники беруть класні журнали, заходять в спеціальну систему і виставляють оцінки по всіх предметах - в результаті батьки миттєво отримують смс. Якщо учень на якомусь уроці не був, батьки побачать і це. Повертаючись з роботи, вони вже знають, що отримала їхня дитина ", - пояснила Жанна Серікова.

За словами директора, освітнє нововведення покликане в першу чергу підвищити успішність учнів, адже класні керівники не мають можливості своєчасно оповіщати батьків про оцінки їхніх чад.

Тепер батьки можуть відстежувати успішність дітей і вчасно зорієнтуватися, щоб допомогти дітям підтягнути свої оцінки

Сама послуга для батьків безкоштовна, а ті, хто помилково видалив повідомлення - можуть подивитися всі оцінки на спеціальному сайті.

Реклама:

Головне сьогодні