Google презентувала сервіс Keep для зберігання заміток

— 21 березня 2013, 17:46

Новий Evernote-подібний сервіс від Google позиціонується як простий метод організації інформації, який дозволяє користувачам віртуально розміщувати в Keep практично будь-які дані, у тому числі й написані від руки, і записані на мікрофон голосом, повідомляє CyberSecurity.

У презентації Keep сказано, що новий продукт являє собою центральне місце для збереження всіх думок, планів, заміток і нагадувань для користувача. У нинішній версії Keep уже працює система розпізнавання голосу, яка може перекласти в текст надиктовані замітки.

"За допомогою Keep ви можете швидко записати виниклі у вас ідеї, думки й слова, супроводячи їх додатковими матеріалами", - каже інженер із програмного забезпечення Google Кетрін Куан.

21 березня Google повідомила й про те, що випустила спеціальний Android-віджет для Keep, щоб користувачі могли швидко отримувати доступ до сервісу з мобільного обладнання.

У Google також говорять, що новий сервіс повністю інтегрований із іншими продуктами компанії, такими як Google Drive, Docs тощо.

Крім того, компанія спростувала, що у зв'язку з відключенням сервісу Reader, призначеного для роботи з RSS-потоками, компанія анулює й підтримку RSS у браузері Chrome, вилучивши відповідний плагін. Підтримка RSS збережеться у Chrome у будь-якому разі, навіть після відключення сервісу Reader, запевнили у Google.

У компанії розповіли, що в майбутніх версіях Chrome буде збережена система виявлення RSS-даних на сайтах і браузер буде намагатися запустити власний RSS-плагін для читання відповідного формату, якщо ж це буде неможливо, то користувачу буде видано запит про те, щоб він сам визначив, яким саме плагіном слід обробляти дані.

Реклама:

Головне сьогодні