Індія та Китай масово скорочують кількість дівчат у суспільстві

— 29 березня 2013, 11:02

Коли з’явилася можливість дізнатися стать майбутньої дитини завдяки ультразвуковому дослідженню, плодів жіночої статі почали масово позбавлятися.

Якщо нормально в популяції народжується 105 хлопчиків на сотню дівчаток, то нині в країнах Східної та Південної Азії народжується до 140 хлопчиків.

Досі вважалося, що ця проблема обмежується лише даним регіоном. Але нещодавно подібний демографічний перекіс помітили на Балканах і на Кавказі, повідомляє Радіо Свобода.

За словами Мари Гвістендал, яка є китайською кореспонденткою журналу "Science" та автором книги "Неприродній відбір: вибір хлопчиків у порівнянні з дівчатками і наслідки світу, повному чоловіків", вибір за гендерною ознакою пов’язаний зі зменшенням народжуваності, яке спостерігається і в Кавказькому регіоні, і по всій Східній та Південній Азії.

"Не так давно жінки мали по четверо-п’ятеро дітей. Тож шанси, що народиться син, були дуже високі. Нині, коли вони мають одну-дві дитини, вони використовують ультразвукове обстеження та роблять аборти, якщо плід є жіночої статі", - каже вона.

Жінка також розповіла, що аборти, в результаті яких гинуть жіночі плоди, практикуються на Кавказі, у Грузії, Азербайджані та Вірменії, з початку 2000 років. Подібна ситуація і в деяких балканських країнах.

Важко знайти надійну статистику, але в Албанії, наприклад, вона є. Роблять не лише ультразвукове обстеження. За допомогою аналізу крові можна з’ясувати стать плода вже на сьомому тижні вагітності. Також деякі репродуктивні технології дозволяють визначити стать ще до того, як ембріон буде імплантовано у тіло жінки.

На думку спеціаліста, якщо це триватиме довго, то жінок не вистачатиме, багато чоловіків не знайдуть собі пари. Ми вже бачимо, які це має наслідки в Індії та Китаї. Багатші чоловіки купують собі жінок з бідніших частин країни. Інші їдуть до Південно-східної Азії і привозять наречених звідти.

"Зростає індустрія перемитництва і проституції. Все це не додає стабільності країни", - каже вона.

Реклама:

Головне сьогодні