Вчені шукають "секретний" інгредієнт чіпсів, що робить їх настільки привабливими
— 16 квітня 2013, 13:20
Як заявив на конференції в Новому Орлеані представник Університету Ерлангена - Нюрнберга доктор Тобіас Хох, крім жирів та вуглеводів, привабливою картопляну закуску робить якийсь "секретний інгредієнт", повідомляє The Local.
За словами вченого, раніше привабливість чіпсів пояснювалася особливим поєднанням жирів та вуглеводів. Між тим, в ході тестів на щурах, було встановлено, що це не так: щурам пропонували чіпси та інші продукти з такою самою кількістю жирів і вуглеводів, однак їх цікавили саме чіпси.
На думку вченого, це вказує на те, що в чіпсах міститься інгредієнт, який стимулює центри задоволення у мозку. Він також зазначає, що "розсекречування" даного інгредієнту, допоможе дієтологам.