ФБР показало фото вибухових пристроїв у Бостоні. Фото

— 17 квітня 2013, 10:40

На фото видно темний наплічник і уламки скороварки, в яку, як стверджують слідчі, могли заховати одну з бомб, що вибухнула, повідомляє Бі-бі-сі.

Керівний розслідуванням агент ФБР Річард Делор заявив, що в даний момент "всюди, де проводиться розслідування, фізичної загрози не виявлено".

За його словами, слідчі отримали багато важливої ​​інформації від очевидців. Делор закликав громадян продовжувати співпрацювати зі слідством.

"Ми на край Землі підемо, щоб знайти відповідальних за ций підлий злочин, і зробимо все можливе, щоб вони постали перед судом", - пообіцяв співробітник ФБР.

Вибухові пристрої, що спрацювали на фінішній прямій Бостонського марафону в понеділок, могли бути закладені в скороварках, заявив Делор, підтвердивши тим самим версії, що з'явилися раніше в ЗМІ.

[L]За словами співробітника ФБР, на місці вибухів були виявлені "фрагменти підшипників і цвяхів, що, можливо, містилися всередині скороварки", а також чорні нейлонові сумки, в яких, імовірно, були заховані вибухові пристрої.

Каструлі-скороварки часто використовуються в саморобних вибухових пристроях, відзначають експерти. Вони фігурують у багатьох інструкціях з виготовлення вибухових пристроїв, які розміщують в інтернеті радикальні угрупування, зокрема "Аль-Каїда".

Представники місцевої влади заявили, що інших бомб у місті не виявлено. "Дуже важливо уточнити, що вчора було знайдено два і тільки два вибухові пристрої", - зазначив губернатор штату Массачусетс Девал Патрік.

Президент США Барак Обама назвав вибухи "мерзенним і боягузливим актом тероризму".

Федеральне бюро розслідувань США оголосило, що нової загрози в Бостоні немає.

Нагадаємо, в результаті вибухів, що прогриміли в понеділок у фінішної межі Бостонського марафону, загинули три людини, у тому числі 8-річний хлопчик, і більше 150 отримали поранення.

Проте президент США Барак Обама на прес-конференції у вівторок закликав американців зберігати пильність.

Він заявив, що влада поки не знає, хто стоїть за вибухами, і чи слід шукати слід за кордоном або в самій Америці.

ФБР взяло на себе координацію розслідування вибухів у Бостоні.

Реклама:

Головне сьогодні