Молоді татусі також мають сильний "материнський інстинкт" - вчені

— 17 квітня 2013, 14:15

Саме це свідчить про рівну силу "материнського інстинкту" у чоовіків, і у жінок.

Про це йдеться в статті, опублікованій в журналі Nature Communications, яку цитують РИА Новости.

Вважається, що материнський інстинкт "включається" у жінок під час виношування дитини. Одним з його проявів вважається здатність відрізняти свою дитину від інших немовлят за його плачем і галасом.

Більшість антропологів вважають, що дана здатність відсутня у чоловіків, біологічно не зацікавлених у виживанні дитини. Дана гіпотеза знаходила підтвердження в експериментах, в ході яких матері краще відрізняли плач свого немовляти, ніж їхні чоловіки.

Ніколас Метевон (Nicolas Mathevon) з Ліонського університету у Сен-Етьєні (Франція) і його колеги поставили під сумнів ці висновки, додавши новий чинник в подібні експерименти - час, який батьки проводили разом зі своїми дітьми.

Вчені припустили, що молоді матері краще розпізнавали плач своїх дітей через те, що вони проводили більше часу з немовлятами, ніж батьки сімейства.

Вчені виправили цей недолік, зібравши групу з добровольців, чоловіки і жінки в якій доглядали за своїми дітьми приблизно однаковий час.

Автори статті записали плач немовлят на диктофон і запропонували їх батькам прослухати п'ять аудіозаписів, одна з яких належала їхньому малюку.

На подив психологів, і чоловіки, і жінки однаково ефективно справлялися з визначенням голоси своєї дитини.

"Материнський інстинкт" не є унікальною властивістю жінки, підсумовують автори статті.

Реклама:

Головне сьогодні