Саудівська Аравія депортувала трьох чоловіків, бо вони "занадто вродливі". Відео

— 18 квітня 2013, 11:17

Як пише Lenta.ru із посиланням на Emirates 24/7, чоловіки зі складу делегації ОАЕ були затримані на фестивалі народної культури в Ер-Ріяді. Представники шаріатської гвардії вломилися до намету еміратських делегатів, в якому, за їх даними, перебувала не акредитована на захід художниця.

Разом з художницею гвардійці затримали трьох чоловіків, які, на думку бійців, були "занадто вродливими", через що в них "могли закохатися" відвідувачки виставки. Всі затримані були згодом депортовані з країни.

Тим часом голова еміратської делегації Саїд аль-Кабі (Saeed Al Kaabi) публічно вибачився перед саудівською владою за художницю. Він назвав появу художниці у складі делегації прикрою випадковістю.

Раніше на фестивалі стався ще один скандал з еміратською делегацією. Тоді представник шаріатської гвардії, що стежить за моральністю і дотриманням норм ісламу, визнав танцювальну постановку представників ОАЕ "немусульманською" і спробував її зупинити.

Дії поліцейського припинили представники національної гвардії Саудівської Аравії (під егідою якої проходить фестиваль), в результаті чого між службовцями двох силових відомств трапився конфлікт. Відео інциденту було згодом опубліковано в інтернеті.

Реклама:

Головне сьогодні