У Китаї виявили новий незвичайний вид орхідеї. Фото

— 18 квітня 2013, 12:11

Як повідомляє Укрінформ, квітка унікальна тим, що вона повністю жовтого кольору, не має листя для фотосинтезу і має найбільше насіння серед усіх відомих видів орхідей.

"Нова орхідея виявлена у віддалених районах гір Шаогуан провінції Гуандун туристом Чжу Цзяцяном. Учені назвали її Danxiaorchis sinchiana", - зазначається в публікації China Daily.

У травні 2010 року Чжу з друзями, гуляючи в горах, звернув увагу на незвичайні квіти, що росли на голому грунті, він їх сфотографував і виклав знімки в інтернет, де вони привернули увагу ботаніків.



"Вона відрізняється від будь-якого іншого виду орхідей, вказаних в довідниках. Коли я побачив фотографії Чжу, я зрозумів, що це дуже особлива квітка і відразу зв'язався з ним", - згадує Чжай Цзюньвей з Ботанічного саду Південного Китаю Академії наук Китаю

Разом усі вирушили в гори, де виявили квіти і доправили їх в лабораторії для вивчення. Висновки їх роботи були опубліковані у квітні цього року в американському науковому журналі Plos One.

"Відкриття Danxiaorchis sinchiana збагатило різноманітність генного банку орхідей, а незвичайна структура насіння особливо цікава з точки зору еволюції орхідей", - заявив на прес-конференції з нагоди публікації старший експерт Азіатського відділення Міжнародного союзу збереження природи (International Union for Conservation of Nature) Лю Чжунцзян.

На сьогодні ботанікам вдалося виявити 21 варіант Danxiaorchis sinchiana, загальна ж чисельність представників цього виду не перевищує 100 штук.

Реклама:

Головне сьогодні