Табачник клянеться, що викладачів не будуть скорочувати

— 23 квітня 2013, 10:42

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міносвіти.

"Необхідно уважно прочитати пункт 39.2 "Підготовка нормативно-правових актів… збільшення показника кількості на одного викладача до 18 студентів". "До" – це будь-яка цифра від 3 до 17, і це не означає, що всі повинні виходити на верхню межу. Давайте на це звертати увагу", - сказав Табачник.

Він закликав ректорів ВНЗ широко поінформувати профспілки та колективи вищих навчальних закладів, що ніякої загрози штучного скорочення викладачів немає.

За словами Табачника, викладача не цікавить співвідношення.

"Його цікавить навантаження, яке необхідно приводити до європейської практики, щоб було більше самостійної роботи і більше автономії університету", - цитує Табачника прес-служба Міносвіти.

За результатами круглого столу від Кабінету Міністрів буде внесено пропозицію з проханням відкоригувати пункт 39.2. Зокрема, відійти від конкретних цифр та врахувати дистанційну освіту.

Як відомо, раніше голова комітету ВР по освіті Лілія Гриневич завила, що Національним планом дій на 2013 рік передбачається збільшення кількості студентів на одного викладача, що може призвести до скорочення педагогічних працівників.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні