Табачник каже, що "дуже багато" студентів повертаються в Україну з Європи

— 14 травня 2013, 11:30

Про це заявив міністр освіти й науки Дмитро Табачник на прес-конференції, присвяченій співробітництву України і Європейського Союзу в сфері вищої освіти, повідомляють "Українські новини".

"Ми сьогодні спілкувалися із представниками європейської комісії. Так от, і за їхньою, і за нашою статистикою дуже багато людей повертається (в Україну з Європи), продовжують писати дисертації й так далі... Я знаю десятки українців, які навчились за кордоном і повернулися..." - зазначив Табачник.

Він підкреслив, що така мобільність студентів абсолютно нормальна, оскільки Україна вже давно є частиною загальноєвропейського освітнього простору.

Крім того, на його думку, фахівці з європейською освітою, які повертаються в Україну, приносять неоціненний європейський досвід для роботи в українських умовах.

Раніше Міністерство освіти й науки затвердило перелік провідних вищих навчальних закладів і наукових установ за кордоном для навчання студентів і аспірантів і стажування наукових і науково-педагогічних працівників у 2013 році.

Реклама:

Головне сьогодні