Тест

Білозерську позбавили призу за "Найкращий блог українською"

Як відомо, на цьогорічному конкурсі The Bobs – Best of Online Activism в результаті онлайн-голосування переможцем стала Олена Білозерська. Серед десяти номінантів її блог дістав майже половину голосів (46%).

Однак після цього блогера звинуватили у ксенофобії і пропаганді ультраправих ідей.

"Після оголошення результатів онлайн-голосування увагу Deutsche Welle звернули на те, що блог Олени Білозерської містить висловлювання минулих років, які не сумісні з критеріями конкурсу", - йдеться у повідомленні організаторів конкурсу.

"Deutsche Welle шкодує, що вперше за майже десятилітню історію конкурсу номінувався блог, що частково поширює правопопулістські ідеї, які не сумісні з метою конкурсу і цінностями, що їх відстоює Deutsche Welle", - зауважує "Німецька хвиля".

Після цьогорічного скандалу DW вирішила перевірити процедуру проведення конкурсу (особливо про те, як оцінювати пости, опубліковані дуже давно).

Як зазначається, рішення анулювати номінацію блогу Олени Білозерської ухвалене за згодою з українським членом журі Мустафою Найємом.

Він зауважив, що з часу обрання Віктора Януковича на посаду президента України Білозерська перетворилась на символ свободи преси й думки. За Олену Білозерську нерідко заступалась і організація "Репортери без кордонів".

"Дебати довкола номінації й голосування користувачів, що віддали свій голос за Білозерську, демонструють, що в Україні лише починається критична дискусія навколо питань про національну ідентичність і складну історію України в 20 столітті, – зазначив член журі The Bobs Мустафа Найєм. – Я не хочу, щоб постраждала репутація відомого в світі конкурсу The Bobs ".