Австралію могли відкрити на 600 років раніше, ніж досі вважали вчені

— 21 травня 2013, 13:54

Між тим досі вважалося, що до Австралії першими дісталися голландські дослідники лише в 1606-му році.

Про це пише The Daily Mail.

Як розповідає професор Ян Макінтош із Університету Індіани, монети знайшов ще під час Другох світової війни на островах коло північого узбережжя Австралії солдат на ім'я Морі Айзенберг. У 1979-му він передав їх до музею.

На думку експертів, монети мають африканське походження. Швидше за все, їх виготовили в султанаті Кілва, на території сучасної Танзанії. Монети використовували для торгівлі з портами Індії в XIII-XVI сторіччі.

Вважається, що Австралії відкрили голландці в 1600-х роках, а в 1770-му капітан Джеймс Кук став першим європейцем, який дослідив східне узбережжя континенту. Одначе знайдені монети кажуть про те, що Австралія могла бути одним із торгівельних портів між східною Африкою, Аравією та Індією.

Тобто Австралія була відкрита понад 1000 років тому, значно раніше, ніж досі вважали історики. Одначе може виявитися, що монети викинуло на узбережжя Австралії під час аварії якогось корабля.

Остаточні висновки науковці зроблять після експедиції, запланованої на липень. Місце, де було знайдено монети, Айзенберг позначив на мапі.

Також учені збирають ся обстежити печеру, розташовану поряд. Імовірно, у ній знайдуться якісь скарби.

Реклама:

Головне сьогодні