У ЄС хочуть заборонити подавати у кафе оливокову олію у відкритій тарі
Від 1 січня 2014 року олію треба буде подавати в "запечатаних посудинах, які не наповнюватимуться знову", сказав один з речників Єврокомісії.
Про це повідомляє "Німецька хвиля" з посиланням на інформаційне агентство dpa.
За словами речника Єврокомісії, споживачів намагаються захистити від споживання оливкової олії низької якості, адже її можна багато разів доливати в ресторанний посуд, тим самим нехтуючи гігієною.
Німецьке міністерство в справах захисту споживачів розкритикував цю заяву.
"Німеччина з поважних причин проголосувала проти планів Єврокомісії. Вона б мала ще раз перевірити необхідність запровадження нових правил", - цитує dpa слова міністерського представника.
У Німеччині остерігаються, що нововведення призведуть до частішого викидання харчових продуктів та упаковок, і відповідно до зростанням кількості сміття.
Ці правила є частиною плану дій ЄС задля покращення іміджу європейської оливкової олії. Поки що невідомо, чи слід очікувати введення аналогічних правил для подавання оцту, домашнього вина, перцю та солі.
"Поки мова йде саме про оливкову олію з можливим поширенням правил на інші продукти", - повідомив речник Єврокомісії.