"Фокус" назвав рейтинг освітніх програм вузів

— 23 травня 2013, 12:15

Видання відібрало програми, що з'явилися в результаті співпраці українських університетів з роботодавцями та іноземними вузами. Акцент – на практичній цінності знань, які студенти отримують в навчальних закладах.

Українські вузи співпрацюють з університетами Європи, США, Японії та Китаю. Найбільше партнерських проектів у наших навчальних закладів з університетами Німеччини - у переліку їх 9.

Міжнародні програми зі списку "Фокуса", в основному, спрямовані на підготовку майбутніх економістів, менеджерів і IT-фахівців.

Практично всі міжнародні програми передбачають стажування студентів за кордоном. Витрати на неї бере на себе приймаюча сторона або український ВНЗ. Більшість програм, представлених у списку, припускають видачу другого диплома або сертифіката про завершення курсу, що збільшує конкурентоспроможність майбутнього випускника.

Багато студентів міжнародних проектів можуть розраховувати не тільки на якісне навчання, але і на роботу.

Так, учасники програми JOSZEF Віденського університету економіки і бізнесу (Австрія) після закінчення стажування можуть влаштуватися в компаніях - партнерах іноземного вузу: UNIQA International, Raiffeisen Bank International, Beiersdorf або Porsche Holding.

Три вузівські програми, студенти яких можуть поїхати навчатися за кордон:

1. Київський національний торговельно-економічний університет, програма "Магістрська програма ESCP Europe", вуз-партнер: Вища європейська школа комерції (Париж, Франція)

2. Київський національний університет ім. Шевченка, програма "Проект впровадження навчання і знань зеленого бізнесу та менеджменту серед студентської молоді", вуз-партнер: Школа бізнесу та інформаційних технологій (Ізерлон, Німеччина)

3. Одеська національна академія зв'язку ім. Попова, програма "Науково-практичне стажування магістрів за спеціальністю" Інформаційні мережі зв'язку ", вуз-партнер: Дрезденський технологічний університет (Німеччина)

Три вузівські програми, випускникам яких легко влаштуватися на роботу:

1. Київський національний економічний університет ім. Вадима Гетьмана, програма "Фінансовий менеджмент у сфері бізнесу", компанії-партнери: Райффайзен Банк Аваль; ОТП Банк; компанія "Київхліб"

2. Сумський національний аграрний університет, програма "Українська Аграрна Школа", компанія-партнер: Агрохолдинг "Мрія"

3. Національний університет "Львівська політехніка", Проект "Взаємодія з цільовими навчальними закладами в регіонах присутності виробничих підприємств групи" ДТЕК ", компанія-партнер:" ДТЕК Західенерго "

При підготовці списку програм редакція ґрунтувалася на результатах рейтингу "Фокуса" "Найперспективніші галузі та професії", а також на даних проекту компанії СКМ "Дискусійний клуб".

Реклама:

Головне сьогодні