Повінь у Німеччині: вода не відступає. Фото

— 12 червня 2013, 11:46

У охоплених повенями регіонах влада намагається запобігти подальшим проривам дамб.

У федеральних землях Бранденбург, Нижня Саксонія, Мекленбург-Передня Померанія добровольці зміцнюють дамби мішками з піском та будують земляні насипи, пише Deutsche Welle.

Дамбу в містечку Фишбек, зруйновану в понеділок, 10 червня, всупереч усім зусиллям, відновити не вдається. Незважаючи на те, що військові з гелікоптерів скидають у отвір мішки з піском, прорив розрісся до 100 метрів.

У землі Саксонія-Ангальт через загострення ситуації заявили про необхідність координації дій із сусіднім Бранденбургом. Там у вівторок, 11 червня, очікували піку повені. За попередніми даними, рівень води поблизу міста Віттенберга підніметься до 8,2 метра.

У федеральній землі Шлезвіг-Гольштейн біля міста Лауенбург вода вже досягла критичного рівня 9,56 метра (що майже на п'ять метрів вище звичайного), пік повені очікується у четвер, 13 червня.

За оцінками міжнародного рейтингового агентства Fitch, повені завдали страховій галузі шкоди обсягом від 2,5 до 3 мільярдів євро. Загалом же збитки для економіки Німеччини сягнуть щонайменше 12 мільярдів євро.

Реклама:

Головне сьогодні