Тест

Психологи: чоловіки переживають за свій розмір, але бояться не жіночої оцінки

Більшість учасників опитування, проведенного в Австралії, упевнені, що в сексі розмір – не головне. Одначе їх лякає порівняння з іншими чоловіками, яке може бути не на їхню користь.

Психолог Аннабел Чен із Університету Вікторії опитала 738 чоловіків віком від 18 до 76 років. Її цікавило, як вони сприймають власне тіло, пише The Daily Mail.

Виявилося, що більшість учасників не задоволені власною вагою, будовою тіла, розміром пеніса тощо. Але те, що про них думають їхні друзі, для чоловіків є важливішим за враження жінок.

"Чоловіча стурбованість розмірами рідко повязана з тим, щоби задовольняти сексуальних парнерок або здаватися кращим сексуальним партнером", - каже Чен.

"Часто це більше змагання з іншими чоловіками. Чоловіки почуваються невпевнено щодо своїх розмірів у ситуаціях, де їх можуть побачити інші чоловіки, наприклад, у роздягальні спортзалу", - говорить науковець.

Це навіть зветься "синдромом роздягальні". Чоловікові може цілком "вистачати" його розмірів для сексу, але бажання змагатися з іншими чоловіками призводить до зацикленості на своїх пропорціях. Особливо це стосується гомосексуалістів, підтвердило опитування.

На думку Чен, медицина має підвищити обізнаність людей у цьому питанні та врешті "демістифікувати" пеніс.